Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ενίσχυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων (digi-lodge)

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα “digi-lodge” που αφορά στην Ψηφιακή ενίσχυση των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων, που υλοποιείται από την εταιρεία “Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ”.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Η δράση αυτή απευθύνεται σε περισσότερα από 9.000 ξενοδοχειακά καταλύματα και περίπου 20.000 τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:
  • Ξενοδοχεία κλασικού τύπου,
  • Ξενοδοχεία τύπου Motel,
  • Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και
  • Ξενοδοχεία μικτού τύπου (κλασσικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων).

Επίσης, τα τουριστικά καταλύματα που μπορούν να συμμετέχουν στη δράση περιλαμβάνουν όλες τις μορφές ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων που πληρούν τις ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών ανά κατηγορία κλειδιών, όλα τα παραδοσιακά καταλύματα και όλες τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις και τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ).

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

H συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσω Διαδικτύου, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της αύξησης της προσέλευσης ξένων επισκεπτών και στη δυναμική υιοθέτηση και αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών από τις ίδιες τις τουριστικές μονάδες για τον εκσυγχρονισμό τους, τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά και την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ:

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν μέσω της δράσης για:

  1. Την ολοκληρωμένη και ποιοτική παρουσίαση στο Διαδίκτυο των εγκαταστάσεων τους καθώς και της ευρύτερης τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται,
  2. Την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου για όλο το εύρος των υπηρεσιών και προϊόντων τους, και
  3. Την προσέλκυση νέων πελατών μέσω της παροχής ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης, τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις τους σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο κ.λ.π.

Η υλοποίηση των παραπάνω θα πραγματοποιηθεί με την ανάπτυξη και αξιοποίηση εφαρμογών διαδικτυακής προβολής και ηλεκτρονικών κρατήσεων καθώς και με την ολοκλήρωση αυτών των εφαρμογών με συστήματα μηχανογράφησης των τουριστικών μονάδων.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ:

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και ο ελάχιστος σε 7.000 ευρώ.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο έργο ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης.

Το μέγιστο ύψος της ενισχυόμενης επένδυσης διαφοροποιείται ανάλογα με την κατάταξη κάθε επιχείρησης σε προκαθορισμένες κατηγορίες (κατηγορίες αστεριών, κλειδιών κ.λ.π.), με το μέγεθος και τη λειτουργική μορφή της τουριστικής μονάδας καθώς και τις υλοποιούμενες ενέργειες. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω τον Οδηγό του Προγράμματος.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ:

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Η συνολική Δημόσια Δαπάνη (άθροισμα εθνικών και κοινοτικών πόρων) της δράσης ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην υλοποίηση επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 75.000.000 ευρώ για την ψηφιακή ανάπτυξη των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων. Τα υπόλοιπα 30.000.000 ευρώ (το 40%) καλύπτεται από ιδιωτική συμμετοχή.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:

Τα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα θα μπορούν να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις για αξιολόγηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2009.

Η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη ενισχυόμενων έργων στη Δράση digi-lodge θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης Δημόσιας Δαπάνης που αντιστοιχεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” και σε κάθε περίπτωση, όχι περισσότερο από δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αναλυτικές πληροφορίες και όλο το ενημερωτικό υλικό για την δράση, βρίσκονται διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digilodge-portal.digitalaid.gr/Default.aspx.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά ή κατεβάστε εδώ τον Οδηγό του Προγράμματος:

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ "digi lodge"

3 σχόλια:

elpis είπε...

Έχουμε ενημερωθεί επισήμως ότι εγκρίθηκε η πρόταση μας στο digi-lodge εδω και 3 μήνες περίπου. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την επένδυση βασιζόμενοι στο χρονοδιάγραμμα του οδηγού υλοποίησης! Όλοι γνωρίζουμε την πίεση για απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Παρακαλώ πολύ, μπορείτε να μας γνωρίσετε επισήμως ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ...ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ; Σας γνωρίζω ότι η αλληλογραφία μας δύναται να χρησιμοποιηθεί για επερώτηση στη Βουλή. Ε. Παππάς

Vasilis Pappas είπε...

Καλησπέρα,
Επειδή δεν έχω κατανοήσει πλήρως το μήνυμα σας, σε ποιον απευθύνεται την ερώτηση σας για την προκατοβολή; Αυτό είναι ένα ανεπίσημο blog για το ΕΣΠΑ που απλά ενημερώνει για τις εξελίξεις στον χώρο.

elpis είπε...

Καλημέρα σας. Η ερώτηση απευθύνεται σε οποιονδήποτε από την υπηρεσία μπορεί να μας δώσει μία υπεύθυνη απάντηση - επίσημη ή ανεπίσημη