Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Αναμένεται Πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για ελέυθερους επαγγελματίες για ποσό μέχρι και 20.000 ευρώ σε 50.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές για την αγορά ή την συμπλήρωση του εξοπλισμού της κάθε ειδικότητας τους.

Το ποσό που θα διατεθεί από το Πρόγραμμα θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ανώτερο ποσοστό επιδότησης αυτό θα ποικίλει ανάλογα με το χρόνο άσκησης εργασίας του κάθε κλάδου. Το μεγαλύτερο θα φτάνει το 60% για κάθε εγκεκριμένο προϋπολογισμό και θα αφορά αυτούς που έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος μέχρι και πέντε χρόνια και το δεύτερο εξετάζεται να βρίσκεται στο 50% και θα αφορά αυτούς που έχουν εργασιακή παρουσία από πέντε χρόνια και πάνω.

Η οικονομική ενίσχυση θα διαφέρει από επαγγελματική ειδικότητα σε επαγγελματική ειδικότητα, με δεδομένο ότι θα αφορά αποκλειστικά την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού και όχι την επίπλωση του επαγγελματικού χώρου.

Έτσι, το ποσό της επιχορήγησης για δικηγόρους, λογιστές - οικονομολόγους και μηχανικούς αναμένεται να φτάσει το πολύ στα 5.000 - 6.000 ευρώ. Για τους γιατρούς - στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κτηνίατροι και οι οδοντίατροι - το ποσό της ανώτατης ενίσχυσης ανέρχεται έως περίπου τα 20.000 ευρώ.

Για τους λογιστές και τους δικηγόρους, οι ενισχύσεις θα αφορούν κυρίως σε μηχανήματα (hardware) και λογισμικά (software), ενώ για τους μηχανικούς θα αφορούν την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, του απαραίτητου λογισμικού, καθώς και την αγορά εκτυπωτή σχεδίων (plotter). Μάλιστα, ειδικά για τους λογιστές, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει την επιδότηση συγκεκριμένων λογισμικών προγραμμάτων, η εφαρμογή των οποίων θα μπορεί να κάνει ευκολότερες τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

4 σχόλια:

fotispirou είπε...

Τέλεια! Ήρθε ο καιρός για αναβάθμιση λοιπόν...
Βασίλη, φαντάζομαι θα μας ενημερώσεις για τις λεπτομέρειες, ε;

epixeirein είπε...

Εννοείτε φίλε μου :) stay tuned!

Δημήτρης είπε...

Είδε κανείς τελικά να προκυρήσσεται αυτό το πρόγραμμα;

Vasilis Pappas είπε...

Ακόμα ΔΕΝ προκηρύχθηκε! Περιμένουμε!