Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Τα Τελευταία Νέα για το ΕΣΠΑ (Update 28/1/09)

Βρισκόμαστε 1 χρόνο μετά (παρά 1,5 μήνα) από την αρχική δημοσίευση αυτού του post! Και δυστυχώς ακόμα δεν έχει τρέξει κανένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, που να αφορά τις μικρές επιχειρήσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι μέσα στον Φεβρουάριο – Μάρτιο ΄09, θα τρέξουν τα πρώτα προγράμματα!! Και ποια θα είναι τα προγράμματα αυτά;;

Περιμένουμε την προκήρυξη της δράσης για τον εκσυγχρονισμό των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων όπου εκεί θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που λειτουργούν τουλάχιστον 3 χρόνια, απασχολούν μέχρι 50 άτομα και έχουν τζίρο μέχρι 10.000.000 ευρώ. Ενώ το ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος θα κυμαίνεται από 30.000 έως 450.000 ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης θα είναι 40%.Οι δαπάνες θα αφορούν την αγορά εξοπλισμού, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, προβολή και προώθηση προϊόντων κλπ.

Επίσης αναμένεται μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες να προκηρυχθεί Ειδικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Υπόδησης, και Δέρματος. θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που λειτουργούν τουλάχιστον 3 χρόνια, απασχολούν μέχρι 250 άτομα και έχουν τζίρο μέχρι 50.000.000 ευρώ. Το ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος θα κυμαίνεται από 30.000 έως 180.000 ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης θα είναι 55%. Οι δαπάνες θα αφορούν την αγορά εξοπλισμού, λογισμικού, την πιστοποίηση της ποιότητας, την προβολή και την προώθηση, τη συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ.

Επίσης ανάμεσα στα προγράμματα αυτά που περιμένουμε και μάλιστα σύντομα (εντός του Φεβρουαρίου) είναι και τα προγράμματα της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από τον ΕΟΜΜΕΧ.Θα υπενθυμίσω ότι τα 2 προγράμματα αυτά έχουνε τρέξει 4 φορές τα τελευταία χρόνια και είναι από τα πιο δημοφιλή. Αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού. Θα έχουν "προβάδισμα" οι προτάσεις που "φέρουν νέες ιδέες", είτε στον τρόπο οργάνωσης της επιχείρησης, είτε στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχονται, είτε στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Το ποσοστό χρηματοδότησης αναμένεται να είναι 50%, ενώ το ποσό που μπορεί κάποιος να πάρει και να κάνει την επιχείρηση του θα κυμαίνεται από 30.000 έως 150.000 ευρώ για τη μεταποίηση και από 30.000 έως 100.000 ευρώ για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Όσοι είναι άνδρες θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 35 ετών ενώ για τις Γυναίκες είναι από 18 ετών έως 55.
Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε! Υπομονή λοιπόν λίγο ακόμα σε όλους τους φίλους του blog που ενδιαφέρονται είτε να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση τους, είτε να ξεκινήσουν μια νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: