Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Παράταση έως τις 29/1 για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2010 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, για να υπαχθούν στα κίνητρα του νόμου 3299/2004.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία έληγε στις 31/12/2009, αλλά η παράταση κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την προετοιμασία του επενδυτικού φακέλου. Η παράταση -διευκρινίζεται- θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή με σχετική τροπολογία από την ΥΠΟΑΝ, κ. Κατσέλη.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 11 Δεκεμβρίου 2009 και συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, έχει περιληφθεί διάταξη (άρθρο 10) που αναφέρεται στην αναστολή της αίτησης υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3299/2004, όπως ισχύει.

Ριζική αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται επίσης ότι το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προβαίνει στην επανεξέταση των ρυθμίσεων του νόμου 3299/2004 και σε συνεργασία με τα συναρμόδια τπουργεία και μετά από σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων βασικών κλάδων της οικονομίας, θα προχωρήσει στη ριζική αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως αναφέρεται, ο αναπτυξιακός νόμος «πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης του νέου αναπτυξιακού προτύπου με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη».

3 σχόλια:

Natassa είπε...

γνώριζετε αν σκοπεύουν τα επιδοτήσουν νέες επιχ.σεις?

Natassa είπε...

.

Vasilis Pappas είπε...

Ανάμεσα στα προγράμματα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν και για ίδρυση νέων επιχειρήσεων, τόσο από τον ΕΟΜΜΕΧ (Νεανική & Γυναικεία Επιχειρηματικότητα), όσο και από Προγράμματα όπως το ΟΠΑΑΧ και Leader στην Περιφέρεια της χώρας και κυρίως σε αγροτικές και ορεινές περιοχές.
Επίσης το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για Νέους Ελέυθερους Επαγγελματίες θα τρέξει ξανά για το 2010, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ακριβή ημερομηνία.